Saltpetersyra

Barn om barn

Publicerad 2012-02-29 22:38:08 i Vardagliga livet,

Ibland är barn allt sköna! :D 

-Men jag skulle självklart aldrig lämna dem i ett annat land....

-...att dom ska få delta i aktiviteter och andra saker så att dom lär sig, och utbilda sig så att dom kan bli stora och få barn igen. Så kan jag liksom bli farfar åt några barn.
-Ser du fram emot det?
-Ganska
-Du väntar på barnbarn alltså?
-Jaa

Fokus Framtid!

Publicerad 2012-02-28 22:53:17 i Vardagliga livet,

Idag har det hänt mycket må jag säga! Tidigare så har jag mest tagit det lugnt, fått vila ut och allt vad det ingår, men nu är det fullt ös. Tänker inte slösa bort en sekund mer!

Har kommit en bra bit på ena arbetsprovet nu för Grafisk Design och Illustration på Konstfack. Asintressant hur det hela artar sig. Svårt på vissa delar med inspirationen, men jag gör mitt bästa :D

Har också återigen hjälpt Kjell med att skriva CV och att fylla i en ansökan (för övrigt aslång) som fritidspedagog. Och som den 59 åring han är så är väl inte datorkunskapen riktigt på den nivå som krävs för att man i dagens läge behöföver för att kunna ansöka via internet.

Desutom så har jag grundstädat mitt rum idag, så nu är det superfint (sånär som på alla papper som jag spritit ut under kvällen, just för att jag behöver det)

Krabbsoppa , Grekland, 2009


Smaskens!

Publicerad 2012-02-25 20:27:53 i Vardagliga livet,

Sitter bänkad vid datorn framför "Bästa frisören" med frysta jordgubbar och pistagenötter! :D Så jäkla gott!
Väntar för övrigt på de tre sista bidragen i Melodifestivalen, besvärar mig inte med att kolla från början på alla halvtaskiga bidrag...



Äntligen!

Publicerad 2012-02-25 03:07:57 i Vardagliga livet,

Har precis lämnat in Miljötekniken 03.02... Oj, vilken spännande fredagskväll jag har haft...NOT! Och gud vilken trevlig start på lovet...



Grekland, 2009

Suddspån

Publicerad 2012-02-24 20:57:59 i Vardagliga livet,

Slapp skoldag idag i alla fall! :D
Fick VG på det första matteprovet i E-kursen. Så jäkla glad alltså! :D
Sedan har projektarbetet Surfa Enklare startat ett sammarbete med Webbstjärnan och samtidigt med Digidel.
Spännande att se hur utgången blir! :)

Satt på bussen hemma idag och suktade efter frysta jorgubbar, men utan pengar så är det svårt att köpa något... Drog hem och bänkade mig vid datorn. Dock så har jag inte gjort något vettigt egentligen, men jag har kollat ikapp mig på Big Brother...Vet inte varför jag kollar på det, det var mycket mer underhållande förra året :(

Taggar för plugg nu! Miljöteknik står på agendan och tyvärr räknar jag med att sitta med detta en bra bit in på natten...



Sjöstjärna, Grekland, 2009

Sure sure

Publicerad 2012-02-23 19:17:10 i Vardagliga livet,

Beräknade just den totala summan som folk är skyldiga mig... ligger på över 2500 kronor. Inte konstigt att jag har klent med pengar på allkontot just nu... närmare bestämt 11 kronor och 60 öre *suck.


Black and White, blåsrörspilar, 2009

Kom-ikapp-dag med blandade resultat

Publicerad 2012-02-23 19:00:01 i Vardagliga livet,

En Kom-ikapp-dag utan särskillt vettig utgång. Inte mycket hände idag i arbetsväg utöver projektarbetet... MEN vi fick våra tårtor idag och jag måste erkänna att de var rent utav supergoda! :D Ofta brukar grädden smaka för mycket och marsipanen ta över, men denna var perfekt uppvägd!! Hehe.

Förresten så fick jag MVG- på samhällskunskapsprovet, riktigt nöjd, men det hade helst fått vara lite högre än ett - ;)

Var supertrött och drog mig hem tidigt för att sätta mig lite vid Minecraft och nu ska jag försöka mig på lite skolarbete...



Hejsan hoppsan!

Publicerad 2012-02-22 19:20:57 i Vardagliga livet,

Ojojoj vilken dag! Vill berätta kort, men jobbigt som jag är så kommer det nog tyvärr inte bli särskillt kort! ;)

Dagen började med sovmorgon, gick kilometern till bussen...som visar sig vara sen. Tar mig till Norrtan och vidare till Tekniska högskolan. Möter upp gänget vid 7eleven och drar vidare till kårhus, medietekniks lilla häng, vidare in på campus och sist en föreläsning, med gud jag vet inte vad för formler. Sannolikhet hit och sannolikhet dit!

Åter i Norrtan och hoppade direkt på Solbackabussen för att ta mig till mamma hos mormor för en väntande Semla. Hoppade av för tidigt och tog en genväg som visade sig vara en senväg... MEN jag köpte smycken! Så jäkla roligt :D Smycken i silver: 2 armband, 1 halslänk, 1 berlock och en ring! Summa av summarum endast 215 kronor!!

Dessutom så lyckades jag prata till mig en förlängd inlämningstid på konsekvensanalysen till miljötekniken. Awesome! :D



Får till Kråk

Publicerad 2012-02-21 22:28:42 i Vardagliga livet,

Godkväll ma'am! Här för att anmäla min tjänstgörning hos eder i morgon.
Vilken tid ska jag inrätta mig i det västra infanteriet (A.K.A LAN-LIGAN)?


Kodord: Dypöl


Tufft att vara fisk. Någonstans i Roslagens skärgård, 2011

UF-mässa

Publicerad 2012-02-21 21:23:35 i Vardagliga livet,

Drog iväg till UF-mässan i Älvsjö. Knatade runt och pratade med lite montrar för att sedan ströva på gatorna i Norrtan ett tag innan farmor kom hem.
Gav ena "Easy Read" till farmor, och hon blev toppenglad!

Totalt så gav jag ifrån mig ca 260 kronor under dagen, vilket inte är mycket för mat och allt annat. Slutade med att jag summan av mumman kom hem med 1 tröja, 1 par skor, 3 böcker,2 "Easy Read" och 5 kollegieblock.

Taggar inför KTH i morgon. Mötesplats 11.30, 7eleven xD
Guiden Christina verkar superschysst och under bussresorna ska jag pröva min nya kompis "E.R"

Mamma glömde att köpa semlor idag, riktigt besviken blev jag... :(




Akropolis sydsida, teatern, 2009

Plugg 4ever?

Publicerad 2012-02-20 21:51:25 i Vardagliga livet,

Tjollahopp!
Idag så skrev jag prov i samhällskunskapen, håller tummarna på att det är MVG så att jag inte sabbar mina chanser för MVG i kursen...

Har kikat på "Shameless" och "Pan Am" och slutligen så har jag skrivit hur många loggböcker som helst, både individuella och grupp. Helt sönderskriven (?) är jag nu... Dessutom så lade jag upp grupploggböckerna på vår kära lilla hemsida!

Sitter och kollar lite klipp från dagens gång, från Big Brother, och känner att jag skulle behöva sätta mig någon timme med miljötekniken nu också. Får se om jag verkligen orkar...


Grönskan i Grekland tar över, 2009

Pappa

Publicerad 2012-02-19 22:10:12 i Vardagliga livet,

Spenderade helgen hos papi, riktigt mysigt. Tidig morgon på lördagen och träffade vännerna på Flygis Öppet hus, sökte två jobb. Trevligt trevligt. Bara att vänta och se.
Papi och jag kikade lite tapeter till köket och även lite skor. Drog hem och rensade sjöboden som har fått en rejäl ansiktslyftning! :D Bra grabber de där Tegnér.

Farmor kom över och vi fikade och vi mös framför tv'n med vintersport :)

Har idag pluggat och nu äre Big Brother ett litet tag framöver! :D


Jag och sys, 2011

Skitdag

Publicerad 2012-02-16 22:03:06 i Vardagliga livet,

Inge vidare...

Pluggade rätt ordentligt igår inför matteprovet och så under skrivningen idag så ser jag hur personen bredvid mig råfuskar... Känns inget roligt då jag har gjort mitt bästa för att få så bra som möjligt på detta provet och så är det vissa som bara drar snålskjuts genom att fuska... Var sur och arg efter provet.

Tjejerna var snälla och ledsagade mig från optikern då jag lämnat in mina glasögon och under projektet hann vi faktiskt göra en hel del, trots att vi ändå har hur mycket som helst att göra...

Drog ner på stan och köpte en svart liten väska för endast 99 kronor och drog sedan iväg till optikern för att höra mig för om varför de inte hört av sig till mig under de timmarna som gått, och det visade sig "att nej, de hade inte hunnit" att fixa mina glasögon.
Tidigare hade jag fått höra att det skulle ta allt från 1 timme upp till 4, men för mig tog det 5½ timme + över natten. Jag lämnade optikern arg och ledsen och även fast det är en så obetydlig sak så rann tårarna från optikern till busstationen och även på bussen och från busshållplatsen till min ytterdörr...

En positiv grej trots allt är att vi i Surfa Enklare har lyckats vinna en tårta till klassen via webbstjärnan.


Skärgårdsmotiv, sommar 2011

Super-onsdag

Publicerad 2012-02-15 19:17:43 i Vardagliga livet,

Givande dag!
Har sprungit ärenden idag, och mina axlar har blivit lättare.
Sprang först till Coop och fotade Id-kort, sprang ned till banken och beställde ett id-kort som kommer om ca 1 månad. Sedan sprang jag hem till farmor, som blev jätteglad att se mig, och så drack jag faktiskt ett glas saft, fast jag egentligen inte får (a)

Sprang till bussen och satte mig sedan med ett avsnitt av "The new girl" och har anmält mig till högskoleprovet!
Och och, mamma var superbussig och betalade hela min studenmössa (hon kände att hon lagt ut mer på Simon det senaste året än vad hon gjort på mig)! Så jäkla lycklig (trots att det är en struntsak att bli glad över) men min plånbok uppskattar handingen något enormt må jag säga! :D

Nu blire matte för hela slanten, prov att skriva i morgon i matte E! :P
Och i morgon är den officiella dagen för den dagen då jag har mina nya ögon! Det var på tiden!


Finally

Publicerad 2012-02-14 00:24:25 i Tecknat,

Har äntligen tagit upp tecknandet igen! Så grymt! Andra kvällen i rad som jag sitter med mina vita papper och skapar med grafiten. Hela händerna blir täckta när jag håller på vill jag bara tillägga ;)

Måste väll tyvärr säga att kortet inte riktigt gör bilderna rättvisa, men men...

Awesomeness

Publicerad 2012-02-13 23:59:52 i Vardagliga livet,

Har pluggat Småföretagande några timmar under dagen och sedan kände jag att det fick räcka.

Har också drabbats av lite bakslag. Skulle anmäla mig till högskoleprovet, men insåg att jag inte skulle ha någon giltig legitimation vid provdagen, så imorgon blir det att rusa runt både till höger och vänster i Norrtan för att försöka ordna något.
Dessutom så kissade någon katt i min säng... igen... KARLSSON (?!) *onda blicken*


<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/OBu1zz6eLuM?version=3&amp;hl=sv_SE&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/OBu1zz6eLuM?version=3&amp;hl=sv_SE&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Juppjupp

Publicerad 2012-02-12 20:06:36 i Vardagliga livet,

Vitt nybakat bröd med honungsglacerat revbensspjäll och sallad = Gudomligt gott.

Har hållt godiskontraktet nu i helgen! Käkade frysta bär i går, vilket enligt mig är något av det bästa som man kan käka ;)

Tuggade dock två tuggummin... kommer inte ihåg om det är godkänt eller inte(a)

SICK!

Publicerad 2012-02-12 16:23:41 i Vardagliga livet,

Haha, så jäkla sjukt! Mätte precis mitt hår, och jag kan ärligt säga att det är över 60 cm långt! Satan alltså att jag har låtit det växa så jäkla långt!

...sitter än en gång och pluggar. Idag är det dags att minska högen en hel del känner jag...


Torg i Athen, Grekland 2009

PANIK!

Publicerad 2012-02-09 23:48:46 i Vardagliga livet,

Kandidatprogram: Anmälan senast 1 mars 2012 och arbetsprover senast 15 mars 2012.
Anmälningstiden för Grafisk design & Illustraion på konstfacket går ut om 1 månad... Hur i helvete ska jag ha tid att få ihop ett PDF-dokument på 11 sidor som ska inkludera flera olika arbetsprover?! :O


1. INSPIRATION

Välj en person som inspirerar dig - en idol. Det kan vara en känd person eller någon som du känner.
Skapa ett porträtt av personen - det behöver inte ett porträtt i traditionell bemärkelse, utan personen kan återges så som du tycker är lämpligt. Det som är viktigt är att det du tycker kännetecknar personen framträder i ditt porträtt.
Omfång: Max en (1) A3-sida
Alla arbetsprover kan lösas med valfri teknik – med illustration, typografi, foto, tredimensionellt, etc, etc.
Bifoga en kort förklarande text hur du tänkt och resonerat.*

* = En kort förklarande text betyder en text med 2-8 meningar som placeras på framsidan i det högra översta hörnet på ditt arbetsprov

 

2. HEM
Använd sakerna i ditt hem och skapa en utställning om dig själv. Hur väljer du ut de objekt som tillsammans berättar historien om dig?
Sätt en titel på din utställning och formge sedan en affisch.
Omfång: Max en (1) A3-sida
Alla arbetsprover kan lösas med valfri teknik – med illustration, typografi, foto, tredimensionellt, etc, etc.
Bifoga en kort förklarande text hur du tänkt och resonerat.*

* = En kort förklarande text betyder en text med 2-8 meningar som placeras på framsidan i det högra översta hörnet på ditt arbetsprov


3. BOKSERIE
Ett nystartat bokförlag med namnet "Moderna klassiker" arbetar med återutgivning av romaner. Deras första utgivning består av en serie klassiska skräckromaner. Detta blir de första tre titlarna:
Dracula / Bram Stoker
Dr. Jekyll och Mr. Hyde / Robert Louis Stevenson
Frankenstein / Mary Shelley

Formge förlagets logotype och omslag till de tre romanerna i serien. Formge även en påse och ett bokmärke för förlaget.
Alla arbetsprover kan lösas med valfri teknik – med illustration, typografi, foto, tredimensionellt, etc, etc.
Presentera dina lösningar på max tre (3) A3-sidor.

4. BILDBERÄTTELSE
"När han vaknade stod dinosaurien kvar."

 

Dinosaurien av Augusto Monterroso har kallats för världens kortaste roman. Monterroso (1921-2003) var en mästare på att skriva korta suggestiva berättelser.
Gör en bildberättelse med anknytning till texten. Monterroso var sparsmakad, du kan brodera ut, kommentera eller associera, arbeta abstrakt eller tokrealistiskt huvudsaken är att du berättar på ditt sätt i relation till texten. Använd från en upp till sexton bildrutor.
Alla arbetsprover kan lösas med valfri teknik – med illustration, typografi, foto, tredimensionellt, etc, etc.
1- 8 bilder presenteras på max två (2) A3-sidor.
Bifoga en kort förklarande text hur du tänkt och resonerat.*

* = En kort förklarande text betyder en text med 2-8 meningar som placeras på framsidan i det högra översta hörnet på ditt arbetsprov

 

5. EGNA ARBETEN
Omfång: Max två (2) A3-sidor

 

6. INNEHÅLLSFÖRTECKNING
Skriv arbetets namn och numrera dem enligt ovan och visa varje arbete med en liten referensbild (ca 3-4 cm hög).
Skriv ditt namn och kontaktuppgifter på sidans övre högra hörn.
Omfång: en (1) A3-sida

 

7. SKRIFTLIG MOTIVERING
Skriftlig motivering till varför du vill studera på Kandidatprogrammet i Grafisk design & Illustration vid Konstfack (max 1000 tecken).
Omfång: en (1) A3-sida

Sidanvisningar
Varje sökande skickar ETT (1) PDF-dokument som består av elva (11) sidor:

På sidorna 1-7 redovisar du uppgifterna.
På sidorna 8-9 redovisar du egna arbeten.
På sidan 10 finns innehållsförteckning med eventuella förklarande bildtexter.
På sidan 11 finns den skriftliga motiveringen.

Crazy

Publicerad 2012-02-07 20:20:38 i Vardagliga livet,

För övrigt så kommer jag att agera hårmodell någon gång i framtiden för min gode vän Anki som snart är utbildad frisör.
Ska jag vara ärlig så har jag själv tidigare tänkt tanken, och funderade på att skapa en profil på någon portal för att kunna bli kontaktad. Tänker fortfarande tanken, får se hur det blir i framtiden.

One life less

Publicerad 2012-02-07 19:24:25 i Vardagliga livet,

Dagen har bestått av flera lite speciella händelser. Vi började med yoga på morgonen och sedan följde vanliga lektion, men under kemin så lyckades vi tjejer få läraren att gråta av skratt. Haha lyckat! :D

Jag varvade gång med spring från macken efter att jag hoppat av bussen. När jag avverkat halva streckan hör jag en dovt ljud och hör hur något ger ifrån sig en djup utandning. Rådjuret undkom inte bilens motorhuv utan blev påkörd och hade ingen möjlighet att resa på sig då benen troligtvis var brutna, istället så låg den och sprattlade och drog korta flämtande andetag efter luft... Och där gick jag

Live To Win

Publicerad 2012-02-06 20:42:48 i Vardagliga livet,

Har handlad lite under den senaste veckan. Ett stycke rödmix-rutig skjorta (riktig höstkänsla!!), leggins och två böcker.

Någon gång i denna vecka kommer jag att gå från halvblind till blind till skarpsynt! Ser fram emot! :D

Har återigen brutit mot snacks-kontraktet. Det går bra så länge jag är hemma, men åker jag till släktingar eller till vänner så är det mycket enkelt att falla för frestelsen! Sist så blev det både pepparkakor, mini-maränger och lantchips med gräddfilssmak. Hm hm... jag drack i alla fall te istället för den erbjudna saften och cidern.

Läser en riktigt inspirerande bok faktiskt, "Live to Win" av Andreas Carlsson, självbiografi.

Livet leker, men vart försvinner tiden månne tro?

Publicerad 2012-02-02 20:21:49 i Vardagliga livet,

Slapp dag i skolan idag, ibland behövs sådanna dagar också!

Borde egentligen tvätta, plugga, planera o.s.v. blabla bla. Men precis som andra dagar denna vecka så orkar jag inte... Istället rensar jag datorn på diverse bilder och redigerar lite andra roliga bilder. Nöjd med resultatet säger jag bara! :D

Får väl lov till att göra lite riktig nytta snart här tror jag... Dags att rycka upp sig!



Dags för förändring!

Publicerad 2012-02-01 23:29:57 i Vardagliga livet,

Min mage snudd på skriker och jag har en sådan impuls att bara dra på mig gympaskorna och dra ut och springa (!) Andra gången som jag känner såhär under bara någon vecka. Dags att ta tag i saken! :D Funderar på att i alla fall ta ett varv några gånger i veckan. Hmhm, kanske kan ta en sväng i skogen i helgen med gamle fadern? Hmhm, vi får se.

Nu blire till att sova! Dags att återhämta sig lite, för det är ju faktiskt så underbart att sova! :)

Ser för övrigt fram emot helgen. Ska träffa pappa igen efter ett uppehåll på 1 månad, kika på "Gladiatorerna","Melodifestivalen", avverka plugg och bara äta och sova!

Taggad

Publicerad 2012-02-01 23:07:26 i Vardagliga livet,

Efter endast fem timmars sömn natten till idag så kan jag lungt säga att jag är seg just nu. Höll på att somna under miljötekniken och höll på att somna på bussen... Pluggat hemma skulle jag ha gjort också, inte har jag gjort det inte... :s

I vilket fall som helst så var jag hos optikern idag. Var helt klart dags för det! Bra service och trevlig personal! Fick till och med mina glasögon justerade utan att behöva be om det. Märkte det dock inte förnst jag kom hem, att de inte åker ned på näsan d.v.s! ;)

Är taggad! Har snurrat runt i världsaltets webb och har i några dagar återkommit till bloggen Aldrig Vila. Otroligt inspirerande och jag ska allt ta och börja jobba på min fysik!
OCH med allt annat i mitt liv! Känner att jag börjar se vart det bärs för mig här i livet. Känner att jag snart kommer att vara helt på det hundra med vad jag verkligen vill med mitt liv.

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela