Saltpetersyra

Utdelning

Publicerad 2011-01-31 20:02:10 i Vardagliga livet,

Investerade 1 ½ timme idag till att dela ut CV'n. Jobbigt i början innan man tog första steget, men med trevligt sällskap blev det riktigt kul. Har lämnat på:

Coop
ÖB
Bokhandel
Djurartikelsaffär
Akeba
Rusta
Edblad & C/O
Elgiganten
Leksaksaffär
Blomsterlandet
Ytterligare CV'n ska delas ut till affärer. Till bland annat:

Willys
Flygfyren
Åhléns
Matildas trädgård.

Förlorad vän

Publicerad 2011-01-30 19:37:09 i Vardagliga livet,

Livet blir inte riktigt som man tänkt sig ibland. Detta är den 2:a vännen som jag förlorat på bara några år. Fast det är jag inte ensam om, vi är flera som delar på detta öde.

Vilket fall som helst, så svider det lite i hjärtat. Inte bara av sorg, utan även en släng irritation över vad personen i fråga utsatt oss alla för.

Varför ska människor efter/under sitt första seriösa förhållande förändras så till den grad att personen antingen stöter bort människor eller blir så annorlunda att vännerna inte känner igen personen. Det händer så ofta detta beteendet. Jag har sett det så många gånger bland mina vänner, och det har hänt flera gånger att dessa personer lämnat "kompisgänget" antingen medvetet eller omedvetet. Jag är så less på detta fenomenet, att jag ska försöka att aldrig bli likadan.
Det är så extremt påfrestande för alla i omgivningen, att jag inte vill drabba mina egna vänner med detta.
Därför lovar jag att försöka fortsätta vara mig själv och verkligen lyssna på mina vänner så detta inte inträffar återigen för mina vänner. Jag förstår helt att det är oundvikligt att inte förändras under ens första seriösa  förhållande, men vännerna ska inte behöva skjutas undan av detta.

Misstolk

Publicerad 2011-01-28 17:43:28 i Vardagliga livet,

Måste bara dela med mig av två av alla händelser som inträffat idag.

Den första inträffade när jag stod i matkön och hade en intensiv diskussion med mina tjejkompisar, där jag står med ryggen mot matvagnarna. Plötsligt slår en tanke mig att jag kanske ska vända mig om och gå ikapp kön framför mig igen. Och precis när jag vänder mig om står Henning (min samhällskunskapslärare) i en litet hukande ställning för att komma ned till min höjd, bara centimeter från mitt ansikte. Konstigast av alt är att jag blir skitskraj och rycker till (Jag är inte vanligtvis lättskrämd). Ett okontrollerbart chockat ljud kommer från mina läppar och jag säger "Helvete, vad rädd jag blev" "Jäklar" Henning skrattar och svarar med "Jag fick Caroline att svära" "Jag visste inte att jag var så skrämmande"

Jag säger bara en sak, jädrar vilken hjärtklappning jag hade efter det "mötet". Det tog bra många minuter innan jag kunde slappna av och mina vänner skrattade gott åt det som inträffade. Men det bjuder jag på, det var dock ruggigt kul.

Den andra händelsen kräver lite förklaring innan. Det är så att vi idag har haft en förberedelse inför Rodenskolans Öppet-hus i morgon. Jag tillsammans med tjejerna i klassen har fått tillåtelse att laborera med 1:orna imorgon, tillsammans med Fysikläraren Lennart och Biologi/Kemiläraren Ulla.
Eftersom jag är ensam tjej på Designinriktningen i 2:an så har de involverade Design-lärarna haft en intern fight om mig. De vill alla ha med sig på sin "station" under Öppet-hus i morgon, men eftersom jag själv har sagt att jag vill labba så får jag tydligen göra det.
I alla fall, till saken, så var det så att under dagen hade Ulla (läraren) berättat att flera lärare velat sno mig från laborationsgruppen. När jag sedan, några timmar senare, kom ned från övervåningen tillsammans med Daniel (elev) och Robban (Designlärare) och höll på att passara det 2:a lärarrummet kommer Ulla ut från det. När hon ser mig komma tillsammans med en Designlärare utbrister hon "Har han TAGIT dig nu?" Där jag skrattande säger "Nej." Jag kommer på mig själv med att misstolka vad Ulla sagt och till saken är den att jag väldigt sällan brukar misstolka någonting som någon har sagt. Robban svarar i alla fall "Anklaga inte mig för någonting". Jag har ingen aning om Robban själv kan ha misstolkat Ullas utrop, men det är mycket troligt att han gjorde det. Vilket fall som helst passar hans svar in på båda scenarierna.

Music maestro

Publicerad 2011-01-24 20:22:33 i Vardagliga livet,

Har lite smått med panik just nu. Så jädra mycket på g, som vanligt. Är det inte skola med prov och allt som ingår, så är det CV- skrivande, jobbsökande och öppet hus på skolan. Jag pallar inte detta, jag är ingen stresstålig människa. Jag klarar av det, men innerst inne så mår jag pyton av det... Ska i alla fall unna mig att köpa lite ny nice musik åt mig. My Chemical Romance senaste skapelse, 30 Seconds to Mars och Panic! At The Disco! Kommer att bli skitnice, och självklart köper jag dessa tre på Ginza!
Läste förresten häromdagen att min tidigare dagliga dregel-hunk Frank Iero från My chemical Romance väntar tvillingar med sin fru Jamia Nestor. Grattis till dem! Som vilken annan tonåring som helst hade man sina galna fantasier om att träffa sin "Idol" (Vet knappt vad det innebär. Idol är ett sådant konstigt uttryck)

Dr. Denim

Publicerad 2011-01-16 21:50:37 i Vardagliga livet,

Jag förstår seriöst inte varför tiden går så jäkla fort. Hade precis fått helg och så vips så är den förbi och skolan börjar igen. Skoltrött? Snart kanske.
Firade i alla fall farmor nu i helgen, fyllde hela 77 år. Släktmiddag hos henne i Norrtälje. En digital fotoram fick hon av pappa+ vi barn. Pappsen skjutsade sedan hem oss till mamma där jag gick och lade mig på en gång (22.00 på en lördag!!) Hade tänkt vara en duktig ficka och stiga upp i ottan på söndagen sedan, men gissa vem som inte hörde ett enda av mina 3 larm?! Vaknade i alla fall vid 09.00 och gjorde mig i ordning. Kollade sedan när ena broderna spelade CoD-Black Ops, ett grymt nice spel! Spelade sedan lite Sims 3 (tjej som man är, hihi) Efter lunchen blidde det fika och sedan laborationrapports skrivande, angående gelelektrofores.
Funderar starkt på att beställa minst ett par av följande chinos. Grymt snygga, och jag skulle behöva lite nya byxor. Är dock lite tveksam till om de verkligen skulle passa på mig, med mina lite kortare ben. Men, men det är ju ångerrätt, så vem vet. Kanske beställer jag ett par på prov :)

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela