Saltpetersyra

Grubbel

Publicerad 2011-09-28 20:04:07 i Vardagliga livet,

Varför särbehandlas jag gentemot mina bröder. Varför ska jag bära all tyngd på mina axlar och hela tiden behöva lägga på mer? Varför ska jag alltid vara den som alltid hjälper till och är snäll och from.

Jag får inte protestera, jag får inte ställa mig emot. Jag ska bara vara tyst och nicka som en nickedocka. Jag är tydligen sur, snoppig, avvisande, otrevlig och allt vad jag är, hela tiden. Aldrig gör jag rätt och alltid får jag kritik. Dessutom så är jag tydligen en dålig förebild också. Man känner sig så himla uppskattad!

Bokfrossa

Publicerad 2011-09-22 23:29:41 i Vardagliga livet,

Ny vecka och nytt slit! Hade fotografering i måndags och efter att ha virrat ett tag så fick vi reda på att det var borta i Byggs lokaler i Färsna som vi skulle ha skolfotot. Så ca 5 minuter försenade anlände vi tjejer dit i Sandras bil. Superkul att hon klarade uppkörningen! :D

Mina 5 böcker som jag beställde förra veckan från Ginza anlände i tisdags, och redan samma kväll så hade jag läst ut en av dessa. Busigt, jag vet! :P Dagen efter, alltså i går, så läste jag ut ytterligare en på eftermiddagen och hann även läsa ytterligare en frammåt kvällen.
Och sedan idag läste jag ut den och började på den sista av dessa böcker.
Så alltså, av dessa 300 kronor som jag lade ut på böckerna, så har jag redan hunnit beta av 4 av 5 böcker. Det är illa, visserligen så är de inte superlånga. Ligger på runt 320 sidor allihop.

Borde egentligen ha jobbat matte istället för att läsa dessa 3 dagar, men vad fan jag avancerade 10 sidor på en lektion i tisdags, och det i matte D! Visserligen gjorde jag bara a-uppgifterna då (som de flesta andra i klassen) Eftersom vi gjorde kapitlet innan sommarlovet och det sedan blev bestämt att provet skulle skrivas efter lovet med endast 1 ½ veckors repetition så blir det svårt att hinna räkna om hela kapitlet (eftersom man glömt allt under sommarlovet) med båda A,B och C-uppgifter. Det går bara inte! :O

Skördetid

Publicerad 2011-09-18 17:42:30 i Vardagliga livet,

Efter en tuff skolvecka både hemma och i skolan, fysiskt och psykiskt, så fick jag lite välförtjänt vila. Dock så har jag väl inte vilat så mycket egentligen, men jag har i alla fall fått sova ut på dagarna.
Igår rensade jag i landet och drog upp ca 50 jordärtskockor. Och då har jag inte ens tagit upp alla! Hälften är kvar ungefär. Jag kan faktiskt säga att det var kul, annat fall stimulerande. Använde mig av grepen till att lösgöra jorden och sedan har jag grävt och rotat med händerna bara. Supermysigt att leta i jorden efter de små knölarna, som påminner om potatisens.
Farmor och faster kom också över i går och hjälpte till att skörda stora mängder av alla våra äpplen och koka mos på dessa. Det är fortfarande mycket kvar, men vi har kommit en bra bit på vägen.

Busskoma

Publicerad 2011-09-18 11:28:28 i Vardagliga livet,

Ett fenomen som jag tror att många (kanske tillochmed alla) busspendlare har upplevt.
Då man sitter med tom blick och ser på omgivningen, samtidigt som man egentligen inte ser ett dugg. Då omgivningen bara rullar förbi som i ett töcken och då man är helt utstängd från verkligheten. Då man befinner sig i någon ljudisolerad zon. Där man i ett ögonblick är framme vid destinationen, en aning drömmandes.

Inställd buss

Publicerad 2011-09-13 21:46:26 i Vardagliga livet,

En dag med sex lektioner slutar aldrig bra.
Dagen kändes overkligt lång. Fysik, engelska, kemi, svenska, småföretagande och till sist matte. Har efter två dagar, utöver de fem uppgifterna från APU'n, ett utsatt metteprovsdatum, småföretagandeläxa och en Kafkaanalys.
Efter att ha fått sluta 30 minuter tidigare från lektionen för att hinna med bussen (engångsförteelse) så går jag ner till bussen som ska avgå 16.22 Väntar i 20 minuter och får sedan reda på av en Nobinaarbetare att bussen är försenad, men kommer att avgå. Ytterligare minuter avläggs i väntan och sedan får vi veta att bussen är inställd p.g.a. att den inte lämnat Åkersberga över huvud taget... 

Väl hemma så har jag, förutom att titta på IDOL, tränat på svåra ord på en hel drös med olika sätt! Bland annat i ett spel som kallas ordkaos. Jag ska bli ordmästare, det är mitt nya mål!!! Superkul :D Allt inför högskoleprovet som jag ska göra senare.

Första skoldagen

Publicerad 2011-09-12 19:28:52 i Vardagliga livet,

Efter tre veckors praktik och ½ veckas projektarbete så har skolan återigen börjat för en ny termin. Vet inte om man ska skratta eller gråta...
I alla fall så mjukstartade dagen. Var inne i Norrtan vid 08.50 och stack hem till farmor nere på stan. Väl där så pratade jag och farmor lite innan vi gick iväg till Cervera, Åhléns och Kryddan. Sedan stack jag upp till skolan för att äta och efter att haft studiebesök nere i Socitetsparken från 15.00-16.00 så stack jag upp till H&M för att spendera lite pengar på ett par byxor och en kofta. Sedan stack jag åter hem till farmor för lite smarrig mat.
När jag väl satte mig på bussen vid 18.35 så var jag helt slut. Vet inte vad som hände.

Just det! Biobesöket som egentligen var planerat för idag blev inställd då min engelskalärare inte hade de biljetter som hon trodde att hon hade... Surt...

Porträtt

Publicerad 2011-09-11 15:32:20 i Tecknat,

Det har blivit dags att återigen ta upp tecknandet på allvar. Den har leget gömd alltför länge nu, jag får helt enkelt ta mig tid till att rita.

Porträttet ovan föreställer Lars Winnerbäck och gjordes för 1 år sedan. Den blev inte alls lika bra efter att ha gjort mun och skägg därför läggs inte den versionen upp ;)

Speedwaymatch, eller bristen på sådan

Publicerad 2011-09-08 23:22:24 i Vardagliga livet,

Idag var sista dagen på praktikplatsen. Avslutningsfikat bestod utav min goda drömtårta som var uppskattad av alla på kontoret. Efter det så fortsatte jag med mina skriftliga uppgifter från skolan, har väl kommit ungefär halvvägs nu. Lunchen blev jag bjuden på på Ett Glas och sedan när jag slutade vid 15.10 stack jag hem till farmor och käkade lite god mat. Rätt vad det var så knackade Kråkan på dörren och vi drog iväg bort mot busstationen för att ta buss 641 mot Hallstavik och se den första av två finaler i Speedway.

Mysigt hade vi i alla fall under vårt stjärnprydda paraply, när regnet öste ner, med våra chokladdrömmar. Och rätt vad det var, medans det skulle fattas beslut om när matchen skulle börja, så ropar speakern ut i högtalarna att det finns ett födelsedagsbarn i publiken. Jag reagerar (även fast det var några dagar sedan jag fyllde 18 år) Och sedan när speakern berättar att födelsedagsbarnet fyller 18 och heter Caroline Szöges, och att Kråkan med familj hälsar så kollar jag på Kråkan och ler stort. Den skiten har nässlat sig in i speakertornet tack vare sin pappa, sportchefen. Superkul var det iaf! Det uppskattas :)
Tyvärr ställdes matchen in kort efter det p.g.a. det ihärdiga regnandet och jag och Kråkan drog upp till klubbstugan för att få värma oss lite och gå på toa medans sportchefen fixade det praktiska innan avgången.

Mycket att stå i

Publicerad 2011-09-07 21:22:46 i Vardagliga livet,

Nyss hemkommen efter att ha jobbat för fullt idag. Jobbade på Wedark fram till 15.10 och sedan drog jag till Cervera för att kolla vilka färger som ingår i "Mine" serien. Funderar på att byta de vita som jag fick i födelsedagspresent. Efter det stack jag hem till farmor, som för övrigt inte var hemma, för att käka lite och ha tak över huvudet undan från regnet. Sedan kom Kråkan förbi och efter det stack vi snabbt in på H&M för att för min del köpa ett par blå byxor och för Kråkans del att köpa en mysig höstkofta.

Lite sena anlände vi sedan till Roslagenssparbank och togs emot med öppna armar. Karolina och Lena var mycket glada över att Kråkan och jag kom dit för att visa oss för de anställda på banken, även Björn bestämde sig för att dyka upp. Vi svarade på lite frågor och fikade. Vi träffade Hanna Johansson som startade ett UF-företag i trean på gymnasiet och hon förklarade för oss hur kul det är att vara UF-företagar. Tål att tänkas på säger jag bara! Sedan vid 18.15 drog vi oss undan för att hinna med bussarna hem.

Väl hemma vid 19.00 startade jag direkt, utan att äta middag, med att fixa avskedsfikat till i morgon. En gudomligt god drömtårta blidde det! Mums!! Hoppas att den uppskattas i morgon.
Sedan ska jag ut och äta på lunchen i morgon, för att fira lite sista dagen på Wedark. Och efter det blir det till att köpa ett par till byxor och att besöka farmor lite innan jag och Kråkan sticker till Finalen i Speedway i Hallstavik. Lite picnic ska vi försöka fixa, och chokladdrömmar har Kråkan lyckats hinna baka nu i veckan till detta tillfälle! Super blir det bara säger jag! :D



Modellkyrkogården

Publicerad 2011-09-06 17:29:58 i Vardagliga livet,

Har äntligen blvit klar med mitt kartongmodellhus! Riktigt kul har det varit och min handledare+ han som hyr kontorsplats är mäkta imponerade! Då blir man glad, och jag hoppas att kunden som får den blir minst lika glad och nöjd med den!


Kastar in en bild på Mats, min handledares, modellkyrkogård också. En sorglig syn, det är alla de modeller som aldrig har fått komma ut i världen och som aldrig kommer att få träffa sina föräldrar (kunderna) De modeller som har lämnats åt sitt öde att så småningom falla ihop till en hög med pappersmassa...

Roslagens Sparbank

Publicerad 2011-09-06 17:01:00 i Vardagliga livet,

I morgon så har jag och Rebecca, från Bakverkstan, blivit inbjudna till Roslagens sparbank för att stå vid ett bord med vår gamla Handledare Lena Norrman från Egen Sommar. Vi ska prata och svara på frågor från de som arbetar på Banken. Egentligen vet vi väl inte riktigt vad vi ska göra, men från början var det tänkta att Rebecca och jag skulle baka. Men med så här kort varsel som det faktiskt var så sade vi att det tyvärr inte skulle hinnas med.

Vi får helt enkelt se hur det blir, vi behöver bara vara där i lite över 1 h så det blir nog trevligt!

Födelsedag

Publicerad 2011-09-05 20:00:51 i Vardagliga livet,

Ja, nu är man 18 år! Släkten var över i lördags och firade oss. En massa hembakat, i form av drömrulltårta, kanelbullar, hallongrottor, chokladrutor, äppelkaka och tårta blidde det. Och oj, vilka fina presenter man fick. När mormor kom så hade de med sig tre stora påsar från Cervera. En mindre julafton blev det ;) Supermysigt. Fick även lite pengar och en kudde! Påkostat var det i alla fall :O


Är inne på sista veckan på min APU nu. Lite sorgligt att behöva börja skolan igen. Det har varit skönt att jobba på riktigt med diverse saker. Mitt kartong-modellhus är snart klar förresten. I morgon säts den sista biten på plats, skorstenen! Ska ladda upp bilder på huset sedan. Tyvärr så får jag inte behålla modellen då den är kundens, men sånt är livet. Jag tror faktisktatt jag har hittat en hobby här. Kommer nog att knepa på sådant hemma sedan! ;)

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela