Saltpetersyra

Månens starka siluet mot rymdens svarta materia.

Publicerad 2010-02-27 22:50:49 i Vardagliga livet,

Livet leker! Och fyfan vad glad jag är. Lovet har börjat, läxhögen har minskat, mentorn uppskattade mitt muntliga prestationsmail och vännerna ÄGER!

Veckan har varit underbar trots alla läxor och redovisningar. Har fått tillbaka två prov och fått VG+ på dem båda. Har tagit upp kontakten med en "förlorad" vän, bestämt "träff" med alla mina högstadievänner och pratat med goa Mili! Som alltid är så himla glad och sprudlande! :) Ni är bäst!

Your life

Publicerad 2010-02-22 20:54:36 i Vardagliga livet,

You'll just say the worst of me, with a hope they'll understand
Turned and as a coward you've learned
Victims pay the price eventually
The cost, let's see... your life


Månadens låt: Coheed and Cambria - Mother Superior

Vanlig skoldag igen, har varit en grymt slappt. Började med engelska och skulle sedan ha skridskoåkning, men det blev inställt eftersom det var 20 minus. Hade sedan lång lunchrast, sedan CAD, ingen mattelektion och sedan fick jag tillbaka mitt prov på ARL:en och fick ett glänsande VG :D Har fått tillskott till klassen också, Love heter han, verkar vara ok.

Mamma hämtade mig efter skolan och väl hemma sitter jag nu och pluggar eng inför morgondagen.Vi fick endast 20 minuter i skolan att förbereda vår uppsats som ska vara i 5 minuter!
*Suck

Effektivitet

Publicerad 2010-02-21 12:59:41 i Vardagliga livet,

Söndag idag, har fått sjukt mycket gjort i helgen. Bl.a. så har jag städat stora delar av övervåningen och mitt sovrum. Ska idag bara ta det lugnt tror jag, måste skriva loggböcker från veckans projekt och kolla igenom veckans redovisningar dock, men det går relativt fort.

Fredagen var ett stort misstag. Ångrar att jag inte stannade hemma, fick världens värk, skakade, svettades och var skittrött. Som tur var så var det avslutet på projektveckan och slutade vid 14.00 så mamma fick komma och hämta mig och sedan slocknade jag i sängen och mådde hyffsat bra efter det.

Och jag är sjukt sugen på den svenska os mössan. Så jädra snygg, synd bara att den inte går att köpas :/ Funderar dock på att be farmor att göra en liknande, inte samma sak. Menmen ;)

Blodutgjutelser

Publicerad 2010-02-18 19:05:27 i Vardagliga livet,

En ny spännande... hm skoldag idag. Vi fick tillägg till gruppen idag. Så fick lite extra arbetskraft :D Haha, det var en ganska slapp dag, vi kopplade ihop sladdar med varandra och virade dem runt vår stålkub. Blev någorlunda bra, inte helnöjd, men det duger. Slet sönder fingrarna till på köpet, satans ståltråd. Punkterade fingrarna hela tiden tack vare allt virande :/ Men det läker vilket är tur, men det ser inte spec. charmigt ut ;) Förresten så var en av mina gruppmedlemmar tvungen att uppsöka akuten då han skar sig djupt i handen och behövde sy. Det har blivit mycket blodutgjutelser i dag från alla grupper framförallt från min grupp.. Aja ska ta och skriva två grupploggböcker nu och sedan fortsätta fila på mitt hälsoarbete :P

Bly

Publicerad 2010-02-17 16:56:47 i Vardagliga livet,

Bly finns i lödningar i bl.a. kretskort. Hos människan orsakar bly foster- och njurskador samt skador på centrala nervsystemet.

Vilken jäva skit! Här har vi under tre skoldagar plockat isär stationära datororer bit för bit och nu får man reda på att de troligtvis inehåller en rad olika skadliga ämnen. Man tvekade lite innan projektet för man hade hört att det finns gifter i datorerna och speciellt i kretskorten, men eftersom lärarna inte sade något om det och man går på ett teknikprogram så tror man att det är fritt fram att bryta isär datorerna. Men nej där hade man helt fel, dessutom så när vi fick reda på det av en utomstående så fanns inga av våra handledare kvar på skolan. så det var ingen som man kunnde prata med om detta. Så vi ska ta och göra det i morgon, men förhoppningsvis var detta datorer som tillverkats efter 2006 då det blev hårdare krav på de giftiga ämnena i en dator...

довольный

Publicerad 2010-02-16 20:26:36 i Vardagliga livet,

Projektarbete nu i veckan. Kul och intressant, vi ska i en grupp på fyra skapa en helt ny produkt genom att re-designa en dator. Det går bra för tillfället. Vi har hitills kommit på två ideér och den första blev total skrotad av en lärare (fast det var vi inte ensamma om) Efter det kom vi på att vi skulle göra en lampa av sladdarna från datorn, genom att designa lampskärmen med dem och sedan göra en lampfot med något annat material från datorn.

Efter skoldagen så hade jag utvecklingssamtal och det var väldigt positivt! :) Min mentor funderade dock på att ge mig pluggbegrännsing ;P + Att jag ironiskt nog fick en ny läxa av honom att skriva, en utvecklingsplan om mig åt honom xD

OchOch jag ska träffa underbara roliga Mili på lovet! Kuul! :D

Tiden går: tick, tock, tick

Publicerad 2010-02-13 14:33:24 i Vardagliga livet,

En vecka sedan sist. Jag suger på att vara aktiv med sådant här.

  • Lördag: Varit barnvakt åt syster tillsammans med Anki och vi åkte pulka m.m. Vi körde även energispelet som var skitkul. Det är lite som monopol fast man investerar i olika typer av energier t.ex vindkraft och industri. 
  • Måndag: Varit på sista akvarellkursen för i vår. Dock börjar oljekursen snart så det blir nog bra. 
  • Torsdag: Jag vaknade 05.00 och skulle ta 621:an mot åkersberga, men det var en snäll person som stannade och frågade om jag inte ville ha skjuts. Jag som vanligen är väldigt tveksam till att åka med personer som man inte känner, småpratade lite med henne och kom överens om att jag kunde få skjuts till Danderyd och därfifrån tog jag 4:an till Dalagatan där jag spände om alla snoddar och trådar och fick reda på att tandställningen kommer att behövas i minst 1 år till... Klockan 10.00 var jag inne i Norrtan, jag handlade med far och sedan kom jag hem och vi storstädade huset. 
  • Lördag: Gick upp klockan 07.00 och åkte in till city och sökte sommarjobb på Flygfyren tillsammans med Challe, det tog lång tid och sedan satte vi oss på ett fik medans vi väntade på våra bussar. Satt och väntade i vänthallen i 1 h och på bussen rann tårarna. Det kittlade i näsan av att jag behövde nysa och tårarna började då rinna. När jag kom hem till alla andra sjuklingar i familjen var pappa på ett pisshumör och jag blev så oerhört irriterad på honom och hans gnäll på oss hela tiden...

Sitter nu uppbunkrad med hushållspapper till näsan och försöker att plugga, vilket inte riktigt går så jättebra.
*Suck

Hata ukinichukia la kweli nitakwambia

Publicerad 2010-02-05 20:26:34 i Vardagliga livet,

Hate me, but I won't stop telling you the truth.

Ännu en seg dag. Började inte förnst 10.55 idag, men var på plats 08.50 ändå... Började läsa snabba cash, med ett väldigt "orent" språk ;) Blev störd av 4 olika personer under läsningen. Av två lärare och två främmande människor som frågade efter en klasskompis och efter broder, det var dock lite kul.
Hade sedan matte och fysik. Intressant, men mycket att räkna.. Och hade sedan Projekt och företagende där vi fortsatte med grupparbetet och vi kom på en produkt där vi ska använda en dators chassi som material. Efter det var det datorkunskap igen och började på nästa redovisningsuppgift..
Fick skjuts hem av Ankis systers kompis och ska nu bara ta det lugnt reste av dygnet.
Skulle vara med Anki på kvällen, men mamma berättade att bröderna inte skulle komma över i helgen och att mamma och Kjell skulle på kurs så jag måste passa syster...
*Suck

I was broken

Publicerad 2010-02-04 16:45:43 i Vardagliga livet,

I was broken for a long time
But it's over now
Said I was broken for a long time
But it's over now


Ytterligare en seg dag.. Hade redovisning i teknisk kommunikation (Powerpoint för tillfället) gick ok, var inte riktigt förberedd och var nervös, men det var alla i gruppen. Hade fysik och det gick inte alls bra.
Kom hem och käkade två paket nudlar...inte gott.
Ska nu städa rummet, tvätta och plugga. OCH kolla på tv, har inte gjort det på länge...
*Suck

Need a little time

Publicerad 2010-02-03 21:43:33 i Vardagliga livet,

I just need a little time
So I can find myself again
'Cause I get buried underneath
All the things they think you are
And I'm too tired to pretend it doesn't hurt
To be left out

Dagen har varit lång och tråkig.
Kom i tid till skolan, det är i alla fall någonting. Vissa bussar kommer i tid vissa inte...
Fick reda på att jag fått VG+ på mitt naturkunskapsprov! Kämpade mig igenom fysiklektionen. Kom hem och käkade muffins, diskade och skrev klart laborationsrapporten :)
Ska duscha nu och sedan repetera anteckningarna till morgondagens redovisning i powerpoint...
Läxhögen börjar minska, men snart kommer det väl nya...
*Suck

Jag går sönder!

Publicerad 2010-02-01 20:24:15 i Vardagliga livet,

I won't try to philosophize
I'll just take a deep breath and I'll look in your eyes
This is how I feel
And it's so surreal


Jag vill klona mig själv... vill slippa all stress. Det är för mycket, hur ska jag hinna med allting och hur ska jag orka?!
Vilken mänsklig varelse skulle orka? varför måste jag drabbas av stressen?!
Lämna mig utanför tack! Jag har inte bett om detta, låt mig vara..
Jag går sönder...
*Suck

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela