Saltpetersyra

Playing Spiral Knights

Publicerad 2011-10-31 01:24:28 i Vardagliga livet,

Skrev högskoleprovet igår, känns väl sådär. Hade kunnat gått bättre känner jag, men men det var första gången så får göra bättre ifrån mig i vår sedan!

Besökte mormor idag, träffade kompisar och gibbade galet!


Skönhetssömn.. Ojaa!

Publicerad 2011-10-25 22:22:26 i Vardagliga livet,

Packar nog ihop för idag tror jag... Behöver lite skönhetssömn för att bli vacker! ;) Och att ha pluggat i flera dagar i sträck nu med lite nattsömn måste innebära att jag ser helt förjäklig ut just nu, bra att få sova lite nu alltså! :P

Nationellt muntligt prov i SvB på torsdag tillsammans med fysikredovisning, toppat med Kemiprov på fredag och högskoleprov på lördag. Jag gillar't säger jag bara!

Här kommer lite mysmusik!

Jag vill inte mer

Publicerad 2011-10-25 19:25:17 i Vardagliga livet,

Vill inte plugga mer! Vill inte ha Nationellt prov, fysikredovisning eller Kemiprov. Inte heller Högskolaprov då jag inte har hunnit plugga p.g.a. allt annat plugg....:O PANIK!

Busspaj

Publicerad 2011-10-24 18:39:42 i Vardagliga livet,

Dagen har varit seeeeg! Tog en välförtjänt sovmorgon och drog sedan iväg till skolan för att käka lite halvbränd pyttipanna. Smarrigt säger jag bara! 40 % av klassens tjejer var idag borta.

Och när jag skulle ta bussen från Norrtälje och hem så var den 18 fucking jävla minuter försenad, och kallt var det! Hade den varit ytterligare 2 minuter försenad så hade vi 30 pers kunnat utnyttja resegarantin och tagit taxi hem. Mohihi, stora utgifter hade det blivit för Nobina i så fall.

Chicken fever

Publicerad 2011-10-22 18:00:58 i Vardagliga livet,

Fick äntligen sova mina 9h som jag behöver per natt, för första gången på en hel vecka, någonting att fira! 

Gick ut till hönsgården efter lunchen och vad hittade jag inte där? Om inte en liten kyckling! Tyvärr så hade vi egentligen kunnat haft 3 små kycklingar om det inte var som så att två höns såg sig som ägare till äggena. Så en kyckling var ihjälklämd och en annan han inte komma ut ur skalet innan mammorna lämnade äggena för att ta hand om den kycklingen som faktiskt levde.

Jag och syster ordnade en fin liten begravning för kycklingarna som inte överlevde, och sedan har jag städat hela mitt rum resten av dagen. Dammsugit, bäddat rent i sängen med sängkappa och allt, röjt ut allt som jag förvarade i garderoben (hur mycket, och allt möjligt, som helst!) för att sedan ställa in allt snyggt igen. Tog lång tid, men riktigt fräscht och snyggt är det nu igen!


Dagens film: A beautiful Mind

Färdigpluggat?..skulle inte tro det!

Publicerad 2011-10-22 00:03:53 i Vardagliga livet,

du är svår att leva utan
jag är svår att leva med 
imorse hängde man Saddam i ett rep 
jag har ingen skuld i det 

jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i 
jag hör ett hjärta som slår 
inatt har jag bett för stunden dimman drar förbi 
för en välkommen vår

Zombiefredag

Publicerad 2011-10-21 01:28:56 i Vardagliga livet,

Precis pluggat färdigt för denna stunden. Ett stycke laborationsrapport i Kemi inlämnad och klar! Dags att sova nu säger jag bara! Ser fram emot...5h sömn! Riktigt bra jobbat!

Köp till mig säger jag bara!! Ringar från det periodiska systemet, silver, guld och platina.
Kostar endast (!) från 1400:- för silverringen till 43 000:- för platina.

Pluggar galet

Publicerad 2011-10-18 23:35:42 i Vardagliga livet,

Återigen är det plugg.
Jag skulle vilja påsta att ca 80% av mitt liv just nu består av skolan och alla jäkla läxor, redovisningar och prov. Resterande 20% är sömn, matintag m.m. Katastrofalt säger jag bara! Huvudsaken är i alla fall att allt slit så småningom resulterar i något vettigt, men det tror jag faktiskt att det kommer att göra! Vår SYV pratade med oss om behörighet, meritpoäng och allt vad det heter och jag ligger nog rätt så bra till poängmässigt! Sedan blire Högskoleprov nästa helg! :) Taggad!
Nu ska jag ta lite välförtjänt vila, i en sisådär 7 h (!!)

Riktigt arg

Publicerad 2011-10-13 20:05:12 i Vardagliga livet,

Jag vet vad induktion är, men vad fan är det jag räknar på?!

Jag använder handreglerna (korrekt?). Ibland får jag fel och ibland får jag rätt. Helvete, vilken jävla skit!
Vart fan sitter ledare och all annan skit?
Jag vill ha konkreta exempel. Varför inte få ha en labb där man plockar isär grejer för att se hur det ser ut inuti? Hur allt  fungerar och är sammanbundet.
Talen är inga större problem, men det är ju inte allt att kunna räkna med formlerna. Jag vill fatta vad jag gör. Jag vill veta vad jag gör. Jag vill veta hur sakerna fungerar! Jag missar ju en massa intressant jävla kunskap!!

Lost at sea

Publicerad 2011-10-12 21:50:18 i Vardagliga livet,

If I'm lost at sea, 
Tell my mother, my father, my sisters, my brother, 
My friends and my foes, and all my past lovers, 
That I will miss them so. 
But lord, I had to go.

Golv= temporär papperssamlare atm

Publicerad 2011-10-12 20:38:46 i Vardagliga livet,

Marriage is the number one cause for divorce.

Var hos Handelsbanken i måndags innan skolan! Riktigt spännande, fixade bankkort och allt vad det innebär. Innan jag gick upp till skolan för att äta så han jag även in på Nordea, hem till farmor och till Specsavers.
Efter skolan så blev det en snabb visit på stan med Anki, en person som jag inte träffat på jag vet inte hur länge!! :O Trevligt hade vi, och väl hemma så plockade jag i ordning i rummet och pluggade till sent på kvällen med Miljökvalitetsmålen, i Miljötekniken.

I tisdags så var min första dag av min förkylning... Ont i huvudet, varm och kall vartannat och allmänt yr. Trotsade detta och gick till skolan ändå. Jobbigt att missa dagar, vill inte ha en massa rester. Rester som jag i så fall måste pressa in i mitt redan fyllda schema!
När jag kom hem så låg mitt Visakort som en liten julklapp, inslagen i ett kuvert. Wiie. Sedan blev det en nattsömn med halsduk, tjocka mjukisbyxor, två filtar, täcke och en katt som värmde. Ändå frös jag.

Idag fick jag en dödskalle och en stjärna av min samhällskunskapslärare, Henning, i namnlistan för min klass. Dödskallen för att jag fortsatte prata efter att Henning försökte få klassen att fokusera på honom. Hihi, busigt av mig. Och sedan fick jag en stjärna för min reaktion när en i klassen sade (på skämt) att kvinnorna hör hemma i köket, eller något i den stilen(?)
Sista lektionen var värdelös och hela dagen så har jag bara snorat. Hemma har jag bara kelpat runt lite. Har fortsatt att snora och har haft ont i huvudet...

PS. Du är inte ensam!

Svampjakt

Publicerad 2011-10-09 18:57:11 i Vardagliga livet,

Var ute i svampskogen idag i 3 h, jag och min broder!
Vi hittade svamp så att vi kunde fylla två hela påsar, hur mycket som helst. Jättemysigt var det, tills vi kom hem då blev vi tvugna att rensa den också :s


Jag har också experimenterat med olika frisyrer. Funderar på att variera mig litet mer än tidigare då jag "bara" har haft i fläta. Nu ska jag ha lite olika knutar tänkte jag, funderar även på att klippa mig. Då mitt hår i nuvarande långa längd är extremt bökigt att göra knutar utav! :O

Sist, men absolut inte minst, är att mina fina långa naglar numera är avklippta!!! :( Bröt av lillfingernageln när jag skulle mana in kattungarna in i huset... Så jag kapade av alla till samma korta längd...


Satan i gatan

Publicerad 2011-10-06 22:36:53 i Vardagliga livet,

Två grejer till bara som hänt idag:
Min syster tappade toarullen i toaletten, klantigt!
OCH kattungarna har tuggat av sladden till min hemtelefon!! Och den var så gott som ny! :O
En film som jag vill se för övrigt är One day

Knasdag

Publicerad 2011-10-06 22:11:33 i Vardagliga livet,

Dagen idag har jag kämpat mig igenom. Jobbig på många sätt.

Matten gick väl sisådär skulle jag vilja säga. Jag kom ju framåt, men konstiga uppgifter är det alltså!
Fysiken jobbades det inte mycket på, vi fick se bildspel från våra många utflykter med lärarens Viksbåtar och sedan en genomgång på tavlan av ett tal för att sedan sluta
Efter lunchen han vi med nästan en hel omgång hjärter för att sedan ha svenska och bli introducerade inför Nationella provet i Svenska B. En stor tyngd släppte från mina axlar då läraren berättade att muntliga inte ska göras riktigt i helklass utan i något mindra grupper! Yippie!
Sedan blev det projektarbete där två av gruppmedlemmarna valde att utebli från lektionen. Istället så jobbade jag och Bobban vidare med allt som rör den marknadsundersökning som ska göras. 203 stycken av Rodengymnasiets- och Häverögymnasiets personal ska få möjlighet att delta. Några lär ju alltid nappa, och ingen kan inte säga att vi inte har försökt att få tag på deltagare!

Väl hemma vid 17.00 så käkade jag remmar och kollade på tv. Mina skolfoton bestämde sig för att leta sig hem till mig. De blev helt ok. Resten av kvällen så har jag skrivit grupploggbok, finjusterat min grupps marknadsundersökningsfrågor, plockat i ordning i rummet och bara kelpat runt lite.

Något jag vill ha!

Norrtäljemarknad med vänner

Publicerad 2011-10-05 21:54:00 i Vardagliga livet,

Dagen var full med toppar och dalar.
Första lektionen var typ inställd. Vi skulle ha fortsatt med våra grupparbeten gällande Engelsk litteraturhistoria, men utan lärare så spårar det gärna och nästan hela klassen hade sovmorgon, utom jag eftersom det inte finns några andra bra bussar att ta.
Sedan var det en mycket intressent samhällskunskapslektion. 2:a delen på hur Europakartan har ändrats under alla år.
Sedan efter Kemin så fick jag tillbaka mitt 2:a prov i matte och tänka sig, jag fick VG!!! Jättenöjd verkligen:) Miljökunskapen på eftermiddagen fick tillbringas på valfri plats, men eftersom jag skulle möta upp några kompisar vid 16.30 så blev det som så att jag ensam stannade i skolan och jobbade...

Challe, Isa och jag stack sedan ner på stan för att besöka den årliga marknaden. Köpte en grillad korv och fick även med mig 4 remmar hem! Dessa skars i lagom stora bitar och dessa har jag knarkat sönder. Dock så åt jag nog lite väl mycket tyvärr. ;)

Studentmössa!!

Publicerad 2011-10-04 20:34:17 i Vardagliga livet,

Riktigt jobbig dag idag!

Sov endast 7 h i natt. Då jag satt uppe och jag jobbade med min Företagsformuppgift i går kväll, som jag inte vet exakt hur länge jag satt uppe med. Många timmar blidde det. Sedan klämde jag in en dusch i mitt pressade måndagsschema också. Skrev fyra sidor, men var inte alls så nöjd som jag hade kunnat bli. Jag hade kunnat gjort det till en stor och välarbetad uppgift, men nu skulle vi bara ha en liten diskussion om vilka former som man tycker är bäst... överarbetade trots allt uppgiften lite.

Dagen blev inte bättre av att den var totalt späckad med lektioner, 6 lektioner med endast totalt 70 minuters rast fördelat mellan 5 tillfällen, alltså var medelvärdet för varje rast nästan 15 minuter (inklusive lunchrasten). Inga större tillfällen för kort med pokerligan menar jag!

Väl hemma så kollade jag på "Friends with Benefits" och passade på att beställa Min Studentmössa. Super! Blidde Rodenpaketet med mössmodellen Brilliant, Brodyr fram, Sverigefoder, Brodyr bak, Metallkokard, Programstrimma,  Programpin och vitt mössöverdrag. Hade jag tagit samma grejer och "handplockat" dom utanför paketet så hade det kostat nästan 150 kronor mer, man får ju inte vara dum ;) Tabbe hos företaget säger jag bara.

Finding neverland

Publicerad 2011-10-03 19:33:10 i Vardagliga livet,

Spenderad helgen hos min käre farsgubbe. Vi började slakta kalkonerna på lördagen och sedan stack jag in till huvudstaden med nästan hela pokerligan! Superkul och jag kom hem med ett par snygga vinterskor! Woho :)

Söndagen spenderade jag framför datorn hela dagen, var tvungen att skriva analys av Franz Kafkas bok, Förvandlingen. Det var inte direkt någon sagd längd på hur lång analysen skulle vara, men min svenskalärare hade någon gång nämt siffran två. Hihi, min analys blev 5 ½ sidor och enligt mig så är den grym! Skitnöjd, hoppas bara inte att betyget blir sänkt på grund av dess längd :O

Idag så hade jag sovmorgon till 09.00 och var inne i skolan vid 11.00 för att käka lite äcklig skolmat... Sedan blidde det Teknik och företagende (zzznark) och efter det blidde det Konstruktion B, och fortsatt arbete med vårt grupparbete, kombinerat med Bild och Form. Vi gjorde inte mycket. Hämtade en ca 90 år gammal bok från Bibblan och så ritade jag på Norrteljes gamla varmbadhus fasader.

När jag kom hem så bänkade jag mig framför tv'n och kollade på Finding Neverland. Mysig film! 

Nu blir det plugg igen resten av kvällen och sedan måste jag duscha! :s

Nästa vecka ska jag till banken med min moder för att skaffa kort och konto och allt vad det innebär! Spännande!!

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela