Saltpetersyra

Shoppelito

Publicerad 2011-12-28 18:48:06 i Vardagliga livet,

Vaknade sent, men kom trots allt iväg till Norrtan, med broder, i någorlunda vettig tid. Köpte en ny ring (!!!) och två böcker innan vi lånade farmors bil och åkte hem.

Kråkan var trevlig och hörde av sig via telefon. Mycket trevligt! :) Och vi bestämde att ikväll blire gibb med Spiral Knights!





Tillbaka i kråkboet

Publicerad 2011-12-27 22:09:58 i Vardagliga livet,

Åter hemma efter att ha flängt runt under några dagar.
Kikar på "The X Factor 2011" Grymt, och mycket intressantare än American idol!

Sticker in till Norrtan i morgon för att shoppa lite, hoppas att jag inte gör av med alltför mycket pengar bara ;)

Och och...min tandställning är återigen paj... Har ledsnat något enormt på den äckliga tråden nu. Tidigare när jag hade alla mina andra tandställningar så gick de aldrig sönder, men nu nör jag ska föreställa färdigjusterad, allt klappart och klart, så blir det strul med skiten. Orkar inte...

JULLOV!

Publicerad 2011-12-22 21:07:54 i Vardagliga livet,

Spenderade första dagen på lovet med... att sova.
Ångest!! Vaknade 12.15, inget vidare. Ställde mig och fixade lunch åt t-bror och mig, men sedan när den var klar så dissade han mig för att han inte ville sabba statistiken på HON. Fyfan vad sämst, där hade jag stått och lagat mat åt honom och så äter han inte ens med mig...

Gibbade lite Spiral Knights efter lunchen och köpte ett autogun. Hoppas att den är grym! Fick dock inte mitt svärd som jag ville ha ;)

Band ihop en krans och hängde upp den på dörren, innan vi stack iväg till Norrtan för att handla. Kom hem med fyra tröjor och 700:- fattigare.

Snö, snö, snö!

Publicerad 2011-12-19 21:19:40 i Vardagliga livet,

Ett vitt landskap mötte mig när jag hade vaknat. Underbart!

Fick lite sovmorgon i morse, vilket var skönt, och fick skjuts in till skolan av moder.
Ingen samhällskunskap, men däremot ett klassråd där mentorn pratade om stölden av julsaker som förekommit mellan program...Suck...

Hade sedan Design/Konstruktion B och målade "träd" som ska vara placerade på vår terrängmodell. Kvistar och granskott i skala 1:100 målades vitt, vitt och vitt!


Handlade julklappar åt syster efter skolan, med farmor, efter att broder hade svikit mig och istället stannat hemma... Så jäkla lat! Hittade lite grejer och drog sedan hem för att kolla lite film, skriva önskelista åt far och ska strax plugga lite!

Något som jag är grymt nöjd över är att slutbetyget i Svenska B är kirrat. MVG!! Så sjukt nöjd. Äntligen lite resultat som väger upp för de dåliga (som varit sämst hitills i historien)

Pseudonym?!

Publicerad 2011-12-18 20:37:14 i Vardagliga livet,

Jag har god fantasi och är lite utav en drömmare... Jag är bra på att uttrycka mig skriftligt (kompletterar kanske lite mitt muntliga) och får bra betyg på faktaprov och inlämningsuppsatser. Kanske ska jag satsa på att bli författare? Säkert tufft att slå igenom, men när man väl gör det. Då är det stort.

Skulle vara intressant att ha ett pseudonym i så fall känner jag. Är något som jag får fundera på (lär ju ha tid på mig för det så att det räcker ;)) 

Tidigare så har många skönlitterära författare använt sig utav pseudonymer. Bland annat för att undvika förföljelse under perioder och platser där det inte varit tillåtet att uttrycka kritik mot regimen. Flera kvinnliga författare använde, under 1800-talet, manliga pseudonymer, exempelvis George Sand, Ernst Ahlgren, Currer Bell, Ellis Bell och Acton Bell.

Julstök i massor hos far!

Publicerad 2011-12-18 19:22:55 i Vardagliga livet,

Idag har det hänt mycket!
Jag har bakat lussebröd, två mörka filmjölksbröd, försett den gamle bocken med granris och så tände vi röken och rökte egenfiskad fisk och egenodlad kalkon!




Resultat

Publicerad 2011-12-17 18:46:56 i Vardagliga livet,

Ska börja med att berätta att jag faktiskt fick MVG på mitt 10 sidor långa prov! Fy satan vad skönt det kändes att allt arbete lönade sig! Skrev också kemiprov igår eftermiddag och hoppas att det är ett VG i alla fall, har ingen aning om hur det gick...

Handlade julklappar med broder, skitsvårt att hitta presenter till alla släktingar... Vi gjorde av med 1200 kronor, men mer väntar inför shoppingen på måndag!! :D

Har fortsatt med serien "The vampire diaries" idag. Ligger nu i fas där.
Någonting som gör mig lite leden är bristen på senaste episoderna av några serier. En serie är slut och två har hoppat över denna veckas avsnitt. Deprimerande! xD

Och! Och! Jag har bakat pepparkakor idag!


Flickan och Kråkan

Publicerad 2011-12-15 20:17:18 i Vardagliga livet,

Skrev prov i miljöteknik igår. Haha, tycker synd om läraren som ska rätta. Skrev nämligen 10 sidor! Hihi! Hoppas att det iaf går bättre på det provet, än vad det gjorde på senaste matteprovet som jag fick IG på! :O Tänk att även jag kan skriva IG, efter tre år i gymnasiet. :s

Har börjat knarka på serier. Inget vidare. Har börjat följa "Paradox" Som är en riktigt bra serie för övrigt, går i svt på fredagar om jag inte missminner mig. Har som sagt också börjat följa "The Vampire Diaries" En serie som är bättre på tv än i bokform faktiskt! Smärtar mig att säga det, men det är sanningen. Kanske borde jag ge de första böckerna en chans till, men de är så töntiga så jag vet inte om jag vill läsa dem en gång till...

Ska sätta mig och plugga inför Kemiprovet som är i morgon. Ska ge mitt allra bästa!

Hållbar miljö och utveckling

Publicerad 2011-12-13 22:50:03 i Vardagliga livet,

There's nothing that a hundred men or more could ever do
I bless the rains down in Africa
Gonna take some time to do the things we never had


Pluggar inför provet i morgon, svårt eftersom jag inte vet hur mycket jag bör kunna inom angivet område.

Ska åka hem till min mormors syster på jullovet och hjälpa till att sortera några av Mynt-Larssons oersättliga samlarföremål. Vykort! Han hade/har en sådan enorm privat samling på gamla rariteter. Dessa ska säljas, prcis som mycket annat av hans tillhörigheter redan har gjorts. Lite sorglit tycker jag. Leif (som han hette) bidrog med många gamla fotografier till exempelvis Norrtäljetidningen och dess familjesidan.
Han var så sjukt levnadsglad, älskade- och berörde alla runt sig, och hans död har lämnat många luckor. Hans död väcker fortfarande sorg hos mig.

Borde ha pluggat... Inget vidare!

Publicerad 2011-12-12 21:48:22 i Vardagliga livet,

I morgon blir det Luciafirande! Varm choklad med vispad grädde, mackor och jordgubbar framför tv'n! Något att se fram emot? Ja! Sedan blir det något halvdant luciatåg i skolan som man tvingas att gå på. Förhoppningsvis så är det sevärt.

Make Love Not War


Wild At Heart

Nana nana

Publicerad 2011-12-12 20:51:11 i Vardagliga livet,

Sprang ner till banken efter skolans slut. Fixade, den förhopningsvis, sista utbetalningen och drog mig till farmor för att se om hon var hemma, vilket hon visade sig att inte vara.
Ringde mamma och ordnade med hämtning. Fick lov att gå till Edblad & Co först för att sedan bli upplockad. Detta ändrades snabbt och jag begav mig istället till badhuset för att bli upplockad... inga nya ringar idag heller alltså. So sad!

Kikade på senaste avsnittet av "The paradox" och började kolla på serien "The Vampire diaries" Lite fel att börja mitt i kanske, men jag har i alla fall läst de första böckerna ;)

Julklappsinförskaffning bokad till fredag den 16 december. Shoppa gale't blire då!

Fäller sakta tårar

Publicerad 2011-12-11 21:29:03 i Vardagliga livet,

Spenderade helgen hos käre gamle pappsen!

Gick hem tidigare från skolan i fredags, mådde pyton. Vidrig bussresa hem, men när jag väl kom hem så mådde jag nästan bra. Kollade på "Dirty dancing 2" (mysig film). Käkade taccos och kollade på tv. Höll på att slockna flera gånger, men satte mig tillslut med labbrapporten i 4h för att så småningom gå och sova vid 00.30... Vaknade vid 10.30 på lördagen och var upp i 1h innan jag återigen gick och lade mig. Hade inga krafter, men gick ut för att kolla julgran och såga ned en annan gran på tomten (för att få ris) med syster, var sedan pigg (kanske var det luften).
Efter så kollade jag på skidskytte och andra trevliga vintersporter! Älskar't!!!

Pinsamt nog har jag aldrig tidigare kollat på "Arn", men det har det blivit ändring på i lördags! Överaskande nog så var filmen bra!

Kom hem till mamma idag. Har kollat på "Bröderna Reyes" och filmen "Jag saknar dig". Sorgligt, sorgligt...

Degelfest

Publicerad 2011-12-08 23:03:05 i Vardagliga livet,

Grymma deglar alltså! Ge mig i julklapp tack!! Platina och kvartsglas, varför inte liksom ;)



På tal om deglar. Jag skriver laborationsrapport ....Suger, men måste man så måste man!

Skogsrå?

Publicerad 2011-12-07 19:08:15 i Vardagliga livet,

Hihi, hade håret utsläppt idag förresten. Rätt stort faktiskt! Jag hade lovat tjejerna att ha det någon dag denna vecka och sitt ord får man allt stå för!
Flera lärare såg skillnaden och påpekade faktiskt detta xD hihi, busigt. Tydligen så såg jag ut som en skogsrå...vad nu engelskaläraren menade med det. Hur ser en sådan ut liksom...:



Taggelitagg

Publicerad 2011-12-07 17:59:56 i Vardagliga livet,

Igår hände inte mycket efter att jag kom hem från skolan. Slutade tidigt och hade all tid i världen att plugga... men vad gjorde jag inte istället? Serier!!! Hart of Dixie, Pan Am, 2 Broke Girls och de tre första avsnitten av Värsta Pojkvän Akademin.

Taggar inför shopping i morgon efter projekttillfället! Måste till banken och fixa med utbetalning, kolla om en viss tröja finns på H&M i Norrtan och glutta på Edbergs Outlet och kanske köpa några ringar. Det blir grymt!!


Idag när jag kom hem blidde det lite The New Girl, Glee och Värsta Pojkväns Akademin.
Mamma är på IKEA med Fia och jag hoppas att de kommer hem med något roligt till mig! Hoppas, hoppas!

Ska nu skriva på Religionsredovisningen som är till i morgon, kolla igenom min APU-rappport inför kompletteringen i morgon och skriva laborationsrapport...

Ett verk av käraste Kråkan! nr:2

Publicerad 2011-12-07 17:48:38 i Vardagliga livet,

www.block1.se

Ger otroliga erbjudanden på begagnade saker!* Handla enkelt på nätet!

Veckans erbjudanden!

Just nu kan du köpa en ”lätt” begagnad projektor från en gymnasieskola. Projektorn har blivit smått misshandlad av vissa elever, men fungerar fortfarande utmärkt. Den har dock inte möjligheter till widescreen, vilket betyder att du inte kan visa upp breda hemsidor med den. Däremot har den en bra lång VGA-kabel som följer med (dock lite tilltryckt i ena änden), och en otroligt bra och simpel inställning för skärpa på visningsduken.

Just nu! Köp projektorn inom fyra dagar och få med tillhörande projektorduk**! Duken är enkel att hänga upp med hjälp av medföljande buntband. Det finns dock inga upphängningsinstruktioner med, men se bara till att den inte hamnar åt fel håll så är det inga problem.

Kostnaden för endast projektorn är ENDAST 459 kr. Och dessutom får du ju med dukenUTAN EXTRA KOSTNAD!

Välkommen att handla förmånligt hos oss!

* Det finns ingen garanti på att varor som säljs inte har ett kriminellt förflutet.

** En fraktkostnad på endast 279 kr tillkommer.


Shoppingsugen

Publicerad 2011-12-05 23:12:26 i Vardagliga livet,

Hm... Sitter och pluggar, men kommer på mig själv med att avvika och kolla på smycken och kläder på nätet. Vad har hänt?! Har nog ett litet shoppingsug tror jag! Funderar på att dra in till Norrtan i helgen och shoppa julisar (klappar) med bröderna om inte de är upptagna.



Och av någon anledning så kände jag, när jag såg att det var rea på örhängen på Edblad & Co, ett litet sting av saknad över att jag inte har hål i öronen...

Pluggtime 4sure

Publicerad 2011-12-05 16:25:37 i Vardagliga livet,

Taggade inför veckan med lite Xide när jag kom hem. Fick ytterligare en av broder också, så nu har jag lite helgen dricka! :D
Dagen har varit lugn och relativt effektiv. Känns som att man har flängt runt lite dock, men men.
Måste spendera eftermiddagen/kvällen med matte och engelska. Har matteprov och engelsakredovisning i morgon och engelskan kommer att bli grym! Hur matten blir återstår att se...

Denna vecka blir smockad med plugg säger jag bara! :s

Något av mitt framtida yrke?

Publicerad 2011-12-04 22:18:36 i Vardagliga livet,

Listan är lång och kan troligtvis bli längre...

Högskola/Universitet för:
Medieteknik
Illustratör
Serietecknare
Filmklippare/redigerare
Designer inom mode och textil
Copywrighter
Art director
Inredningsarkitekt
Arkitekt
Webbdesigner
Psykolog
Originalare
Producent på radio och tv
Grafisk formgivare

Intresse som kan leda till framgång:

Författare
Hårmodell (Hade chansen till detta när jag var liten. Och varför inte känner jag nu)
konstnär

Utlandsarbete, endast under perioder:
Volontär

Julmarknad

Publicerad 2011-12-04 15:40:05 i Vardagliga livet,

I fredags så var det Sacomässa i Älvsjö. Pokerligan drog dit. Hemma i Norrtan så drog vi till Coop för att handla snacks och efter det så käkade vi middag på Mc'eDonken innan Sandra körde oss hem till mig. Blev lite husesyn och sedan IDOL och Run Timmy!!!

På natten till lördag så passade Karlsson på att kissa i min säng och 07.00 gick jag upp för att så småningom ta mig in till Norrtan och hänga ensam på Roden från 09.15 till 10.00 - Öppet hus. Resterande personer ur Surfa Enklare kom och sedan lullade vi bara runt, och gjorde inte mycket... 5 timmar helt bortkastade...Var sur, trött och ledsen när jag kom hem. Gibbade Spiral Knights, länge sedan sist, och jag och Bobban provade ett nytt spel "Alien Sworm"

Idag så har jag slafsat runt lite på internet och gått på julmarknaden i Norrtan. Köpte en kofta och mössa H&M och även en julgranskula i fattigmanssilver föreställande ett ekollon på Akeba. Mycket tjusig, funderar på att köpa 2 till!



Ikväll blire plugg för hela slanten och madrassen måste fixas...

Hittade halsband som jag vill ha från Chique och mayorekeblad




Jag har under en lång tid velat ha en gammal fågelbur. Tycker att de är så sjukt snygga! Denna är från countrybymail

Strömavbrott, eller kanske bara...mörk materia (?!)

Publicerad 2011-12-01 22:12:53 i Vardagliga livet,

Kom-ikapp-dag! Gjorde inte mycket dock... :s

Hoppade av bussen och det var... becksvart. Reflekterade inte mer över det utan svor bara över att jag varken hade någon ficklama eller reflex. Jag kom på mig själv med att tycka att det trots allt var  rätt så mysigt att gå längs en gata utan att se ett jota, att få fumla i det stora.
Sedan får jag förklaringen till mörkret. P.g.a. strömavbrottet som hade pågått i 30 min så fungerade inte gatubelysningen på gatorna hem. Haha fail av mig att inte märka att gatubelysningen inte fungerade, utan trodde istället att allt var som det brukade!

Har faktiskt inte kollat på några serier idag, även fast jag faktiskt kollade upp om det inte fanns några nya avsnitt. I stället så har jag...  men vänta lite förresten! Jag kollade på "Allt för Sverige" Då har jag visste kollat på en serie... Det suger ju!!! :(

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela