Saltpetersyra

Händelserikt

Publicerad 2011-08-31 18:33:53 i Vardagliga livet,

Här händer det mycket må jag säga!
Förra veckan så jobbade jag för fullt med olika typer av skisser, i form av olika exempel på planlösningar och fasader. Dessa fasader har jag kopierat och håller nu på att bygga ihop en kartongmodell. Superkul!! Ganska petigt, men jag gillar't!

Dessutom så var jag på studiebsök i dag ute i Gottröra. Resan tog väl ungefär 45 minuter dit och väl där så träffade vi kunderna och deras byggledare. Vi gjorde inte så mycket, utan gick runt huset för att kontrollera och berätta för byggledaren vad som behövs göras med det. Bland annat så regnar det in och vatten samlas under grunden på huset.

Tidigare i frdags så var jag även på studiebesök utanför Mariefred. Jag började 08.45 och slutade 19.30. Väldigt intressant var det, må jag säga! Vi satt i byggmöte hos kunden i 2 h och där var både kunden, min handledare (arkitekt), vår kollega på kontoret, byggledare och 3 byggare i olika varianter med. Efter det så gick vi ut för att kolla på den delen av grundplattan (som ligger på tomten intill). som var klar för att inspektera+ mäta lite. Efter det så fick jag följa med och kolla på kundens mammas hus, som ligger på tomten bredvid, där min handledare varit med och byggt. Riktigt fint hus må jag säga.



Jobb, jobb, jobb

Publicerad 2011-08-24 19:43:31 i Vardagliga livet,

Har varit ute på APU i exakt tre dagar (jag vet att det är en sjukt lång tid ;)) nu! Börjar så smått känna mig hemma på arbetsplatsen, dock så känns det som att jag redan har varit där i veckor och om det är en bra eller dålig känsla vet jag inte. 

Jag har gjort allt från att göra en förteckning i Excell på hur många fönster/dörrar det ska vara i varje rum på en enplansvilla och vilken typ av fönster det är i rummena, till att sitta och skissa på olika lösningar på en tillbyggnad som ska göras på en annan villa (resultat ses nedan, som tyvärr endast är fotat med min mobil)

Min handledare skämtade idag om att han skulle behöva anställa mig för att han just nu har så mycket att göra, eftersom han är ensam arkitekt.

APU och Kräftskiva

Publicerad 2011-08-21 20:22:07 i Vardagliga livet,

Efter att länge ha varit lite smått orolig över att inte hitta någon APU-plats så hittade jag äntligen en plats i torsdags förra veckan, på arkitektkontoret Wedark. Efter att ha tagit mod till mig och ringt, så bokade vi in ett möte redan dagen efter! Jag gick dit lite smått nervös, men de var hur snälla som helst! Jag är så himla glad och lättad över att de tar emot mig!
Så på måndag börjar den första av 15 dagars APU. Jag vet inte om alla dessa dagar kommer att ske på Wedark eller på något annat arkitektkontor, men det blir som det blir.

Helgen tillbringade jag hos min far. På fredagen efter skolan budade jag in min bror till Norrtan för att köpa presenter, till vår lillasyster till hennes nioårsdag i morgon. Vi hittade en riktigt snygg jacka och en tröja som blir super! Efter det stack jag då hem till pappa och började förberede inför kräftskivan som skulle hållas dagen efter.
På lördagen gjorde vi några Västenbottenpajer och dukade bordet med snygga dekorationer. Det blev servettvikningar i alla möjliga olika varianter och blomsterdekorationer. Gästerna bestod utav oss fyra barn, pappa, farmor och faster med familj. Mysigt blidde det!

Egentligen så skulle förmiddagen tillbringats ute på sjön för att beskåda en segelbåtstävling och för att ställa upp i en träsnipautställning (Med tanke på att vi har renoverat båten hela vintern så måste vi ju visa upp hur fin hon har blivit!). Dock så var det inte riktigt väder för detta, så tävlingen+utsällningen blev tyvärr inställda :(

Sedan så tror jag att jag har glömt att nämna att min familj har blivit stolta ägare av två kalkoner nu i sommar! De har börjat bli ganske stora och är faktiskt ganska fina djur ändå, oavsett vad andra må säga!


Allsång på Skansen

Publicerad 2011-08-17 15:48:27 i Vardagliga livet,

Efter skolstarten igår, med tillhörande kortspel med Pokerligan, så stack jag iväg till tandläkaren. Väl där så fick jag vänta i två timmar på min tur, eftersom jag inte orkade gå på stan och fördriva tiden. När jag väl fick komma in så lagades tråden i min underkäken och sedan stack jag iväg tillbaka till Östra Station och plockades upp av min käre gamle far.

Och vi begav oss till.....(Rubriken avsöjade mig kanske) till Skansken! :)
Väl där så mötte vi upp min mamma och min syster och käkade lite mat. Sedan tog vi en rundvandring bland djurena, Lodjurena hade fått några små gulliga avkommor!

Efter det slank mamma hem (av någon annledning?!) och jag pappa pch Sofia stannade för att titta på Allsång på Skansen! Jag vet inte om musiken var av den bättre kalibren, men trevligt hade vi det, och vädret var helt perfekt! Vi stod en bra bit bak vid scenen och jag ska erkänna att det var lite svårt att se (jag är ju dessutom rätt så kort) Ett tag så kollade vi på Allsången på Skansen i SVT Play på pappas mobil, men ljudet från scenen och rörelserna i mobilen var tyvärr inte riktigt synkade ;)

Sammanfattningsvis så var det riktigt mysigt, och det är något som jag gärna gör om nästa år, dock med bättre platser och kanske lite andra artiser!
Allsång på Skansen bilder

Täby Centrum

Publicerad 2011-08-15 21:02:43 i Vardagliga livet,

Stack till lilla Täby Centrum med Kråkan idag! Riktigt trevligt var det. Gjorde av med 860 kronor, vilket ändå inte var så illa. Fyndade en mysig luvtröja, tunna mjukisbyxor, linne och en BH på på H&M och även ett par rutiga 365 Sunshine-shorts på MQ. Efter att varit inne i nästan varenda affär som Täby har att erbjuda så stack vi till Taco Bar och käkade lite välförtjänt med mat! Efter det tog vi en snabbis in på Clas Ohlson utan att hitta något.

Vi har kollat runt efter saker som vi skulle kunna inreda lägenheten om Pokerligan flyttar ihop efter gymnasiet. Snacka om att lägenheten kommer att vara fräsch! :D Med ommålade loppisfynd och en personlig prägel på allt! Mysigt!

Någonting som jag vill ha är följande små glasaskar, ursöta och praktiska. Eller varför inte någon av dessa små glasfåglar eller skålar?

Kräftskiva

Publicerad 2011-08-12 22:56:08 i Vardagliga livet,

Har haft Kräftskiva här hemma med en hel drös av familj och bekanta, främst Kjells släktingar faktiskt. Lika trevligt som vanligt med mycket mat (Kräftor!!) Så sjukt gott alltså, speciellt om det är hemkokta Erkenkräftor! Tyvärr började det bli lite småkyligt framåt efterrätten, men det löstes med lite filtar och varm dricka. Och hua, de minsta barnen badade i vår pool (och där var det kallt kan jag säga) Barnen tyckte i alla fall att det var varmt sa dom, men hur det än var så visade det sig att det visst var lite kallt ändå efter att de hade gått upp.
Händerna stinker skaldjur och naglarna har blivit lite smågula, men oj vad det är gott och mysigt med dessa augustiträffar!

Tyvärr så missade jag Pokerligen/Loppisligan/Kelpligan/Tantligans hjärterturnering med taccos, men det kommer flera dagar kan jag lova! :D

Missmod

Publicerad 2011-08-09 21:17:08 i Vardagliga livet,

Japp, någon 5-dagars båtresa blidde det inte för mig i år, nej. Jag som hade sett fram emot det i flera månader, men har man förpliktelser så har man. Det brukar vara så himla mysigt, med bad, tältning och sena kortkvällar. Och att puttra i en gammal gedigen träbåt gör inte det hela sämre! Men som sagt, så kan jag inte följa med, måste nämligen hålla en redovisning för hur det har gått med mitt företag för alla på Egen Sommar och alla andra som vill komma.

Frågan är hur det blir med nina nära och kära, om de kan komma. Pappa kan inte komma eftersom han är ute på sjön och mamma vet jag inte om hon kan. Min gammelmormor fyller nämligen 91 samma dag, så vi får se. Farmor kanske kommer och kollar i alla fall. Efter blir det kanske att gå och se på invigningen av Gustaf II Adolfs park i Norrtälje.

Någonting som muntrar upp mig är i alla fall Mumford and Sons engagemang i deras musik!

Nostalgi!

Publicerad 2011-08-09 20:26:14 i Vardagliga livet,

Funderade nyligen på en serie som jag följde när jag var mindre, och idag kom jag mig för att kolla upp vad den hette. Sökte med ytterst enkla sökord på Google och fick fram vad jag sökte! "Monarch of the Glen" eller som den heter på svenska "Karl för sin Kilt" Och gud vad jag gillade denna serien. Funderar på att återse några avsnitt tillochmed.


Haha, en kompis till mig ringde mig i morse när jag halvsov och berättade att vår intervju kom med på Norrtelje Tidnings förstasida! Shit alltså, det var inte vad vi räknade med kan jag säga. Vi hade tänkt oss en sida, max! Lite roligt ändå kan jag tycka att vi dels var med på förstasidan och hade sida 4-5 också :P

LOPPIS!

Publicerad 2011-08-07 21:04:42 i Vardagliga livet,

Herregud snart börjar skolan! Och tyvärr så har jag jobbat hela lovet, lite ångest över det. Jag som så gärna hade haft lite lov också :O Men i alla fall så har jag redovisning nu på torsdag på Roslagenssparbank, vi ska avveckla våra företag och innan redovisningen bjuds vi på mat! Det ska bli spännande att se hur de andra har lyckats med sina företag!

Har varit på bakluckeloppis i Norrskedika med delar av Loppisligan! Supermysigt, och även med tältningen kvällen innan! Hittade en hel del trevliga fynd och jag gjorde av med endast 65 kronor inklusive mat.
Funderar även på att göra om i mitt rum framåt hösten. Funderar på denna tapet. Riktigt sugen faktiskt, vet dock inte om jag ska ha en fondvägg eller tapetsera hela rummet.
Funderar även på att köpa denna stora klocka. Har velat att pappa ska köpa den och ha i köket, men han verkar inte riktigt ha nappat på det. Så då får väl jag köpa den till mig själv istället :)
Och en Kånken har blivit inhandlad av min käre far åt mig. Supernöjd!

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela