Saltpetersyra

Bly

Publicerad 2010-02-17 16:56:47 i Vardagliga livet,

Bly finns i lödningar i bl.a. kretskort. Hos människan orsakar bly foster- och njurskador samt skador på centrala nervsystemet.

Vilken jäva skit! Här har vi under tre skoldagar plockat isär stationära datororer bit för bit och nu får man reda på att de troligtvis inehåller en rad olika skadliga ämnen. Man tvekade lite innan projektet för man hade hört att det finns gifter i datorerna och speciellt i kretskorten, men eftersom lärarna inte sade något om det och man går på ett teknikprogram så tror man att det är fritt fram att bryta isär datorerna. Men nej där hade man helt fel, dessutom så när vi fick reda på det av en utomstående så fanns inga av våra handledare kvar på skolan. så det var ingen som man kunnde prata med om detta. Så vi ska ta och göra det i morgon, men förhoppningsvis var detta datorer som tillverkats efter 2006 då det blev hårdare krav på de giftiga ämnena i en dator...

Kommentarer

Postat av: Matte tha Epic

Publicerad 2010-02-17 18:33:00

Undrar om inte jag o Roka såg att de stod 2005 på dem någonstans ^^

Postat av: The supervisor

Publicerad 2010-02-18 18:57:55

Haha, ajdå ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela