Saltpetersyra

50-årsfirande!

Publicerad 2011-11-21 21:31:43 i Vardagliga livet,

Mi padre fyllde 50 jämna i fredags så vi tog den tidiga taxin ut till Kläppen, en ö ute i skärdgården med varken el eller avlopp avlopp. Tio pers blev vi totalt och sjukt vad med packning vi hade för endast tre dagar! (Tryck för större bilder)

Väl där så bar vi upp alla packning hela biten upp till stugan, började förbereda för lunchen och firade med lite skumpa (inte gott alltså)
Vi tog sedan med oss rulltårta, varm saft och kaffe och begav oss ut på berghällarna och letade efter en mysig plats att fika på, och rätt vad det är så faller farmor ihop och slår i ansiktet ordentligt! Främst näsan, och det bara forsar blod (jag överdriver inte)
Näsan undersöktes av Milla och pappa som bedömde att den inte var bruten, vilket var en lättnad. Hade den varit det så hade farmor behövt avbryta resan.
Vi fikade i alla fall gott och sedan blidde det mat m.m. hemma i stugan för att sedan spela Poker med Peter, Simon, pappa och Julle!!!! Och lilla jag vann 1 av 2 gånger.

Dagen efter så var farmor ordenligt blå i ansiktet, näsan var riktigt svullen och blå, med ett par lila "blåtiror" runt ögona.
Vi ungdomar gav oss av och började bygga en stenstapel. Ett klassiskt beteénde när man besöker lite mer avlägsna ställen, den blev över två meter och rasade inte av de bitvis starka vindarna!
Följde sedan med grabbarna på upptäcksfärd och agerade naturfotograf/filmare Charles, med smeknamnet Charlie (för att få tillgång till killgänget) Grabbarna agerade stuntmän och latjade runt på alla hala hällar som mynnar ut i havet, och självklart så filmade jag allt!
Innan det mörknade så stack vi alla, utom Milla och farmor, iväg igen. Denna gång upp till radarn som står på andra sidan ön. Dock så gick vi inte riktigt i samlad tropp utan jag och bröderna tog en stor omväg och gick vänstervarv genom all terräng medans de andra gick raka vägen. Vi hade i alla fall riktigt kul och klättrade på rätt så höga berg m.m. för att trots senvägen, hinna före de andra upp först, obemärkta.

Väl där uppe så hittade vi, vid radarstationen, en gammal bunker som var olåst, så vi kröp ned och kollade läget, inget vidare mysigt ställe alltså.
Sedan delade grupperna på sig och vi fortsatte vår klättring uppåt och sedan neråt med målet siktat på nästa bunker ändå längre fram (vi var borta i timmar kan jag säga, sjukt med motion fick man, särskillt då vi ofta sprang)
Vi gick på de allra konstigaste ställerna och väl hemma vid stugan väntade en stor godisskål för alla oss trötta. Rulltårta serverades och sedan var det återigen dags för middag. Efter middagen stack vi ungdomar iväg (i mörkret) ut på klipphällarna och drack öl i skenet av en marschall (hihi busigt) För att slutligen gå och lägga sig 21.00 (?!?!?!)




Söndagen blev städdag, med sopning av stuga, torkning av golv och allmän ihopplockning för att sedan bära ned packningen (som hade minskat markant) till bryggan.

(Ångrar lite att jag inte tog med mig en ordentlig kamera... Tog sjukt snygga bilder (på min mobil) och när dessa bilder väl lämnar mobilen så blir de inte fullt så snygga som de var tidigare)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Nybliven student, som med ostadiga ben ska bege sig ut i livet! En drömmare som för var dag ser hintar om hur framtiden kan till att se ut. Förtydligan: Bloggnamnet är med vilja felstavat.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela